Само преди седмици президентът на САЩ Барак Обама приключи своя втори мандат и даде път на Доналд Тръмп. И след като вече стана ясно къде ще живее той, нека видим няколко президентски имота, които в момента може да купите, пише profit.bg.

Те са принадлежали на минали президенти и техните семейства, а сега могат да бъдат дом на всеки…, който може да си ги позволи.

Къща за уикенда на Джон и Джаки Кенеди

Скромното ранчо близо до Миделбърг, Вирджиния, което Джон Ф. Кенеди и съпругата му Жаклин построяват в началото на 60-те години, е определено по-малко известен имот от лъскавото имение в Hyannis Port. Бившата първа дама го проектира сама като място за бягство през уикенда, но за съжаление, семейството прекарва там само три уикенда през 1963 г., малко преди Джон да бъде убит.

Имотът има четири спални и се продава за 5.9 милиона долара. Това е по-ниска цена спрямо първоначално исканите 7.9 милиона през септември 2015 г. и 10.99 милиона, когато беше пуснат за пръв път на пазара през 2013 г.

Лятната къща на Джаки Кенеди

Друг, свързан с Кенеди имот, който се продава, е имението Lasata в Хамптънс, проектирано от архитекта Артър Джаксън и построено през 1917 г. Той е известен като лятната къща на семейство Бувие през 20-те и 30-те години на миналия век и е мястото, където бъдещата първа дама - Жаклин Кенеди Онасис, е прекарвала ваканциите си в детството.


Разположен на повече от седем акра земя в луксозния East Hampton Village, в близост до океана, той включва къща с 10 стаи, която е възстановена през 2007 г., гостна къща със спалня, гараж за три коли.

В момента тя е собственост на модния дизайнер Рийд Краков и се продава за 38.995 млн. долара. Земята, която е в непосредствена близост, може да бъде купена за 14.995 млн. долара.

Летният Бял дом на Честър Артър

Хамптънс е любимо място не само на Бувие. Честър Артър, който става 21-и президент на САЩ през 1881 г., след като неговият предшественик Джеймс Гарфийлд е убит, прекарва известно време в имот, наречен Летният Бял дом. Това е много преди Хамптънс да се превърне в модерно място за почивка, както е днес.

Имението е във викториански стил, на три етажа, с шест спални. Построено е през 1796 г. и е наскоро реновирано. Предлага се за продажба за 14.2 милиона долара. Предлага библиотека с камина, официална трапезария и хол и семейна стая с изглед към градината и басейна.

Шато, наемано от президентa Обама за лятото

Шатото, наречено Martha’s Vineyard, служи като летния Бял дом на президента Обама, съпругата му Мишел и двете им дъщери - Малия и Саша, през 2013 г. Имението се гордее с панорамна гледка към океана и в момента се продава за 19.125 млн. долара.

Разположен на девет и половина акра земя, със собствен частен път, този имот без съмнение е бил перфектното лятно скривалище за президента. Имението разполага с отопляем инфинити басейн, баскетболно игрище, големи веранди, открити тераси и къща за гости с две спални.

Домът от детството но Доналд Тръмп

Въпреки че домът от детството на Доналд Тръмп в квартал Куинс в Ню Йорк беше закупен наскоро за 1.390 млн долара, днес той отново е пуснат за продажба. Изглежда предприемачът, който го е закупил, се надява да направи печалба след победата на Тръмп. Имотът беше пуснат за продажба на търг.

Къщата в стил Тюдор е построена от бащата на Тръмп през 40-те години на миналия век и именно тук е вписан първият адрес на новия президент. 

Апартаментът на Иванка Тръмп в Манхатън

Президентската дъщеря Иванка Тръмп наскоро обяви един от нейните апартаменти в Манхатън за продажба на цена от 4.1 милиона долара. Според документите жилището е закупено през 2004 г за 1.52 милиона долара, след което е прехвърлено на компанията LLC през 2015 г.

Все пак Иванка сега се мести да живее в Калорама, Вашингтон, където съвсем скоро тя нае къща, заедно със съпруга си Джаред и децата им.