Нервите на водещия сутрешния блок на Нова тв Виктор Николаев бяха на ръба да се скъсат по време на интервю с Бисерка Йорданова, началник отдел Закрила на детето в Провадия, която трябваше да разясни какво са установили социалните по случая с окованото с верига 14-годишно момиче, но в повечето случаи отговаряше едносрично и неясно, пише "Петел".

Момичето е настанено в семейство на близки и роднини от 7 години, като ежемесечно са правени проверки до извънредното положение в България. Лелята, на която е поверено момичето, полага добри и адеватни грижи за него, категорична бе в ефир Йорданова. 

Момичето е намерено, оковано с верига, като катинара е бил закачен за крака му, а свободния край на веригата е бил завързан за крака на леглото. Аз също не го приемам това. Детето е съвсем адекватно. Обяснява оковаването с това, че е бягала от вкъщи, за да се събира с компанията си, посочи Йорданова.

В никакъв случай това не е нормална мярка за едно дете. То в момента е настанено в защитена среда и те първа ще се вземе решение за отглеждането му, заяви тя.

Доколкото имам информация детето за първи път е връзвано. Това е станало от вечерта докато избяга през нощта.

Вързано е било след като лелята си ляга, то се е навечеряло, отговори Йорданова на въпрос дали докато момичето е било вързано за леглото е имало достъп до тоалетна. 

"Имате ли нужда от помощ от професионална от други специалисти, които да проучат случая в детайли?", попита Виктор Николаев. 

"Ами да, ние работим всички институции заедно в момента", отвърна тя. И допълни, че може би детето няма да се върне при леля си. Момичето също не може да обясни защо го прави - бягствата, противообществените прояви. Няма насилие спрямо нея през тези 7 години, откакто то живее при леля си. 

Случаят буди безпокойство, което е още по-голямо след този разговор дали всичко ще се изясни от специалистите, които работят на място по случая, завърши Виктор Николаев темата.