Едва ли скоро ще чуем за турне на Дичо в САЩ. Не, защото не го канят. Бившият вокалист на групата „Д2”, който в момента се изявява в шоуто за имитации „Като две капки вода”, непрекъснато получава покани за изяви отвъд Океана, както и в различни краища на Европа. Уви, повечето отклонява, пише "Уикенд". 

Причината е, че хитовият певец има страх от височини. И докато колегите му се надпреварват да изнасят концерти пред сънародниците ни зад граница, изпълнителят на „Ледено момиче” предпочита да пее на родна земя. Съгласява се и на участия извън България, но винаги избира да пътува с кола. И все пак Дичо се е качвал на самолет. Сред последните му пътешествия е до Барселона, по настояване на жена му Карина. 
„Когато тя иска, ща не ща, пътувам. Обаче когато става въпрос да ходя да свиря с групата, малко не ми се ходи. Не ми се лети просто. Някак си нямам комфорт в тези самолети. Явно съм много свързан със земята... Изобщо не ми харесва… Мога с 200 км да ме возят с кола и да не ме е страх, но горе просто е някакъв ужас за мен”, споделял е Дичо, който на 1 декември навърши 45 години.  

Днес той пътува постоянно по участия и избира да се придвижва с кола, а когато не е извън София, избягва купоните. Именно, защото води толкова забързан начин на живот, при това отдавна, певецът рядко може да бъде видян да купонясва с приятели. Дичо предпочита да си стои вкъщи и да прекарва време с дъщеря си Ариел.