В изключително напрегнат и оспорван двубой, Филип спечели срещу Косьо в Big Brother. Така с по-малко от 4% разлика между двамата, бившият наркодилър се превърна в поредния изгонен от зрителите съквартирант. Константин бе посрещнат от сестра си, Светлана, която го защитаваше заедно с DJ Дамян в студиото на Big Brother.
Непосредствено след излизането си от играта, Скобара заяви, че през цялото време се е чувствал прекрасно в къщата. Не съжалява за нищо, даже напротив, горд е че е успял да покаже истинското си лице и променения човек, който е в момента, на цяла България. Плановете му за след шоуто, тази сутрин се свеждаха до среща с Умберто и прибиране при приятелите във Варна. „Показах се такъв, какъвто съм. Не съм обидил или нагрубил никой, сега с Божията помощ продължавам напред и нагоре.”

В същото време Big Brother съобщи новата схема, по която съквартирантите ще се номинират и гонят от шоуто. Според нея всеки понеделник и всеки четвъртък ще се състоят, едновременни номинации и елиминация. По този начин, един от номинираните в понеделник ще си тръгва в четвъртък, когато ще има и нови номинации. Номинираният в четвъртък ще си тръгва в понеделник и така до края на риалитито.
Снощи, веднага след излизането на Константин от къщата, Big Brother проведе и първите номинации според новата схема. След тях станаха ясни няколко неща. Първо-Филип и Виолета са новите номинирани. Второ- тези които не се дразнят на Филип се страхуват от него. Смятат го за най-силен играч и потенциална заплаха за спечелване на 300 хил. лева. И трето- агресията на Виолета й спечели доста врагове в къщата.

Кравата Бианка е новият съквартирант в Big Brother. Снощи, в края на живото предаване, съквартирантите бяха сюрпризирани и от още нещо. В двора на къщата свободно се разхождаше крава. Кравата Бианка или нагалено Бинка влиза като част от новата мисия на съквартирантите. Мисията се нарича „Три денонощия” и ще се състои от три различни задачи. Трайността на всяка от част ще бъде по едно денонощие. През първото денонощие, от вчера до тази вечер, върху тялото на кравата трябва да има по 3 ръце, принадлежащи на трима съквартиранти. Съквартирантите трябва да се движат заедно с нея накъдето и да тръгне кравата. Съквартирантите са разделени на четири групи, като всяка група дава дежурство по крава един час.
Следващите задачи, които Big Brother ще даде на съквартирантите в мисията”Три денонощия” ще са караоке и рали Льо Ман – Brother 4 на „пистата” в Нови Хан. Ето и как са разделени групите: 1 –ва група – Иванина, Денислав и Даниела; 2-ра група – Таня, Георги, Самие; 3-та група – Виолета, Венци, Мартин и 4-та група – Наталия и Филип. Следващите задачи, които Big Brother ще даде на съквартирантите в мисията”Три денонощия” ще са караоке и рали ЛьоМан – Brother 4 на „пистата” в Нови Хан. /БЛИЦ