Според неофициална информация бизнесменът Христо Сираков, който почина по-рано днес, си е отишъл след усложнения от коронавирус.

Той е прекарал преди три месеца коварната болест.

Както БЛИЦ информира, преди няколко дни издателят на „Плейбой” бе покосен от инсулт.

Той е претърпял операция, при която е извършена процедура за разширяване на кръвоносните съдове. Българският Хю Хефнър бе настанен в интензивно отделение в тежко състояние.

Това не е първият здравословен проблем на Сираков. Преди години той прекарал инфаркт. Освен това имал и проблеми с кръвното. 

Освен с бляскавата страна на живота името му се свързва и с два зловещи автоинцидента, при които загиват хора. Сред опечалените е писателката Милена Фучеджиева. 

Милена разказва за жестоката катастрофа през 1982 г., в която загива бащата на детето й, годеникът й Ради Вълов, син на известния кинодеец Въло Радев. С ладата, шофирана от общия им приятел Христо Сираков, се забиват в крайпътен стълб близо до Луковит.

Фучеджиева твърди, че след като убива в катастрофа годеника й, Сираков причинява смъртта на пътя на още един човек. За този инцидент не бил лежал нито ден в затвора, а просто заминал за Италия и всичко се потулило. Всъщност истината е, че Христо Сираков е съден и лежи две години.

Името на Сираков се свързва и с друг скандал - развода му с манекенката Ирен Онтева. Бизнесменът спечели делото за попечителство над детето им Кристиян, но великодушно го върна и отношенията между родителите бяха изгладени.