Владимир Карамазов отново ще играе пред френска публика след големите гастроли на „Казанова“ в Авиньон и Париж през 2010-а и 2012 година.

През януари пиесата „Танцът Делхи“ на Иван Вирипаев ще бъде представена на голяма сцена в театъра в Тулуза. А през февруари „Богът на касапницата“ на Ясмина Реза ще гастролира в Париж. Това е първото излизане на двата спектакъла извън България, като билети могат да се закупят на касата на театрите или онлайн.

Спектакълът „Танцът Делхи“ с режисьор Галин Стоев, който е една от новите продукции на Народен театър „Иван Вазов“, ще има осем представления в THÉÂTRE NATIONAL DE TOULOUSE – на 11, 12, 13, 16, 17, 18, 19 и 20 януари, и ще се играе на български език със субтитри на френски. В пиесата Владимир Карамазов е единственият мъж, на когото партнират пет изключителни актриси - Светлана Янчева, Радена Вълканова, Елена Телбис, София Бобчева и Радина Кърджилова, за която тази роля е дебют в трупата на Народния театър.Хитовата пиеса на Ясмина Реза – „Богът на касапницата“ с режисьор Антон Угринов ще зарадва театралната публика в Париж на 9 и 10 февруари в Théâtre de Fénelon-Sainte-Marie. Сюжетът му ще преведе и френските зрители през драматични обрати в срещата на две родителски двойки, които обсъждат разпрата между техните единайсетгодишни синове, при която едно от момчетата, наречено „доносник“, счупва с пръчка два зъба на другото. Постепенно, не без помощта на предложената от семейство Рей бутилка уиски, сдържаните и любезни отношения губят от блясъка си, а родителите заприличват все повече на децата си –  безразсъдни, избухливи, нападателни. Бавно и застрашително иззад маската на благоприличието наднича Богът на касапницата....

Другите срещи на актьора  с представители на френската култура са с режисьора Тиери Аркур в „Идеалният мъж“ – постановка на Народния театър, и с режисьора Франк Дайрис във филма „Наив“.