Всеки човек си има любими извинения, с които се измъква от ситуации, които не са му особено приятни или пък предпочита да ги отлага във времето и така до безкрай, пише tialoto.bg. Ето и кои са любимите извинения на представителите на различните зодии, които обаче малко или много пречат на щастието им, без те да го осъзнават:

Овен

„Нямам време.“

Ако нещо или някой е важен и/или ценен за вас и го осъзнавате, тогава трябва да намерите време за него. Може да сте затрупани с работа и ангажименти, но все пак, ако имате желание, можете да откриете начин да пренаредите графика си така, че да имате време за приятелите си, за половинката си и дори за кратка почивка.

Идеалната сватбена рокля за всяка зодия (СНИМКИ)

Телец

„Сега не е точният момент.“

Не може все да чакате перфектния момент, за да предприемете дадено действие, което е важно за вас в житейски план – нали не искате да чакате цял живот? Ако желаете да се разделите с някого, ако ви се ще да напуснете работа или пък смятате, че трябва да си поискате повишение на заплатата, направете го още днес, а не отлагайте!

Близнаци

„Прекалено съм уморен/а.“

Престанете да пропускате тренировките си. Спрете да анулирате плановете си с приятели. Престанете да си стоите вкъщи, когато можете да излезете навън и да си живеете живота. Винаги можете да намерите време за почивка, но ако има как да си прекарате по-смислено и весело времето – не си намирайте извинения да не го правите.

Рак

„Той/тя ще се промени.“

Ако не се чувствате щастливи във връзката си и то от дълго време насам, намерете сили в себе си, за да я прекратите. Разберете, че партньорът ви никога няма да се промени, дори и да ви го обещава. Проумейте, че добрата версия на вашата половинка се намира само във вашата глава. Спомнете си поговорката „Вълкът може и да си смени козината, но нравът – никога!“.

Предстои ви да сключите брак? Дори не подозирате какво огромно влияние оказва датата на сватбата върху съвместното ви бъдеще

Лъв

„Не искам.“

На всички нас ни се налага от време на време да правим неща, които не искаме, които са ни неприятни, или пък не ни правят доволни и щастливи. Животът невинаги е цветя и рози. Невинаги всичко е лесно и справедливо. Невинаги всичко е забавно. За съжаление, понякога трябва да се измъкваме от зоната си на комфорт, поради една или друга причина.

Дева

„Това е твърде рисковано.“

Ако наградата си заслужава риска, тогава трябва да се опитате да я вземете. Не можете винаги да се движите в безопасната зона на живота. Не можете да си стоите на едно място, когато за вас би било по-добре да се движите напред и да се развивате, дори да е с една крачка всеки ден. Нерядко рискът отваря нови, по-добри възможности.

Скорпион

„Животът ми си е наред.“

Никога не трябва да се примирявате с посредственото или със средното ниво. Никога не трябва да се примирявате с „приличните“ неща или с „търпимите“ ситуации, ако усещате, че заслужавате повече. Трябва да се стремите към щастието, трябва да се борите за удовлетворение, трябва да мечтаете за постижения.

Идеалният подарък за всяка зодия е…

Стрелец

„Това е твърде сложно.“

Повечето неща, които си заслужават в живота, изискват усилия. Трябва да се борите, за да постигнете целта си, дори да не ви е никак лесно. Трябва да се размърдате, ако искате нещо конкретно, то няма да ви дойде даром. Не се опитвайте все да се движите по сянка и на сухо – минете през бурята, ако усещате, че накрая ще ви огрее слънце.

Козирог

„Не съм достатъчно добър.“

Не позволявайте на вътрешната ви несигурност да блокира пътя ви към успеха. Дори да си знаете, че не сте най-добрият играч – влезте в конкуренция, може пък да ви провърви. Кандидатствайте за мечтаната си позиция, излезте на среща с човека, по когото си падате, дори да смятате, че ви превъзхожда с нещо. Никога не се знае какво ще стане.

Водолей

„Никога няма да успея.“

И вие като Козирозите сте склонни да се подценявате. Все се подготвяте за най-лошия сценарий на нещата. Не бъдете убедени, че ще се провалите, преди да сте опитали. Дайте шанс сами на себе си, може да се окажете смел боец. В повечето случаи ще имате интелекта и силата да се справите с предизвикателствата.

Жените от тези 4 зодии са като нежни цветя и се нуждаят от огромни грижи

Риби

„От утре започвам.“

Рибите много обичат да отлагат и да изчакват. Не можете да продължавате да оставяте днешната работа за утре, когато можете да я свършите тук и сега! Бъдете по-продуктивни и по-смели. Просто си обещайте, че днес е денят, в който ще започнете да живеете живота, който винаги сте искали.