Дай Боже при повече хора да минава така, както при мен. Това заяви в ефира на Нова телевизия синоптичката Гергана Малкоданска, която е с коронавирус. 

"Имах просто хрема, която мина при възпаление на синусите. Това е характерно за мен, защото имам възпален синузит", призна красавицата. 

"Почувствах след това лека умора, но в днешно време кой не го чувства. Нямах болки в гърлото или температура, а просто хрема и лека отпадналост", каза тя. 

"Направих си тест и той се оказа положителен. Вирусът мисля, че удря в слабите места, а моето слабо място са синусите", констатира любимото лице от екрана. 

"Втори ден след положителния тест изгубих обоняние и започнах да дишам по-трудно. Имах пробождания в гръдната област, умора, замаяност. Не съм имала температура или силна кашлица. Продължавам да се лекувам. Детето ми е отрицателно, мъжът и майка ми са отрицателни също", заяви Малкоданска, но призна, че семейството й вече се е сблъсквало с вируса: 

"Лятото мъжът ми беше положителен с К-19. При тестването на контактните лица майка ми също беше положителна. Мъжът ми има антитела. Изкараха го по различен начин обаче", добави тя. 

"Болестта при Александър мина много тежко - с температура, кашлица и задушаване, а майка ми нямаше никакви симптоми, въпреки че е на 65 години", заяви синоптичката. 

"Всички сме лекувани от брат ми д-р Иван Малкодански. Той ни лекува с антибиотик и антиколабулант, който се поставя с инжекция, с ниска доза кортикостероид. Антибиотикът ми се казва "Азакс". Пия го превантивно, за да не развия бактериална инфекция. Взимах го 8 дни", каза Малкоданска. 

"От теста съм 10-и ден, а от първите симптоми - 12-и ден. Обонянието ми се върна 4-5 дни след теста", призна тя. 

Синоптичката призова всички да носят маски, защото вирусът е опасен. "След като се разболееш идва въпросът - кой разболях. Ако си носил маска и си пазил себе си и околните, си малко по-спокоен", завърши тя.