Херцогът и херцогинята на Съсекс са чувствали, че трябва да се откажат от ролите си в кралското семейство заради "враждата" в британския кралски двор, пише в. "Дейли Мейл". 


Приятел на двойката заяви, че решението им да се отцепят е било "неизбежно", защото те са се чувствали с всеки изминал ден все по-отлъчени. 

Източникът говори пред американското списание People, което в миналото публикува материал, в който защити Маркъл, базирайки се на разказите на петимата ѝ най-добри приятели. 

"Това не бе начинът, по който те искаха да се оправят с това, но Меган и Хари бяха принудени. В това семейство има страшно много вражда, направо е токсично", цитира изданието приятел. 

Източникът добавя: "Ако взаимоотношенията бяха по-добри, нещата щяха да са различни".

С думите си приятелят подкрепя твърденията, че Хари често е бил обиждан от своя голям брат принц Уилям, който го предупреждавал, че връзката с Меган се развива твърде бързо. 

По думите на източниците Маркъл била също много наранена от негативните статии за нея в пресата и "статута на аутсайдер в качеството ѝ на американка от две раси". 

Източникът добавя: "Меган и Хари не чувстваха, че получават достатъчно подкрепа от тях (останалите членове на кралското семейство)".

Тази новина излезе на фона на преговорите в британския кралски двор, посветени на крайното споразумение за напускането на Меган и Хари. 

Трите основни кралски домакинства - Бъкингамския дворец, домът Клерънс и дворецът Кенсингтън, както и офисът на Съсексови, в момента се опитват да изработят сделка до края на седмицата, която да удовлетвори двойката.  

Най-сложните въпроси според източници са финансирането, местожителството, сигурността и как двойката възнамерява да стане "финансово независима".

Твърди се, че короната ще се опита максимално да ограничи опитите на Хари и Меган да монетизират монархията. 

Експерти по търговските брандове са на мнение, че звездната сила на двойката може да им донесе до 400 милиона британски лири през идните няколко години. 

Също е известно, че Съсексови са се чувствали изоставени от по-широката "институция" на монархията. "Не става дума само за един човек (братът на Хари принц Уилям), те се чувстват изоставени от институцията и структурата около нея. Те искат да създадат нов модел. Това е много по-голямо и сложно от скарването с някое определено лице", казва източник. 

Превод и редакция: БЛИЦ