Скандалният победител в конкурса „Евровизия“ за 2014 година Кончита Вурст и директорът на виенската филхармония се оказаха заедно на постановка в операта. Големият български музикант Мартин Пантелеев направи снимка и я публикува във Фейсбук. На нея Вурст е в изключително провокативен вид.
 
Снимката, която бе споделена от Пантелеев, предизвика истински фурор в социалната мрежа. Мнозина казаха остри и дори обидни думи към певицата и избора на тоалет. Коментарите под фотоса са стотици, като повечето хора изсипаха тонове неприятни епитети по адрес на Кончита.  

 

Някои от коментарите бяха толкова остри, че дори предизвикаха реакцията на Пантелеев: „Господине, дали „не е яка гледка“ не обсъждам. Споделих снимка от Виена. „Ъъъъ“ не знам какво е, явно нещо по-християнско, дано не е заразно“.
 
В дискусията се включват тв водещият Васко Мавриков и ексцентричният изпълнител Деян Неделчев-Икебаната.
 
Самият Пантелеев не е особено очарован от облеклото на Кончита: „Това е плажно облекло, не вечерно“.
 
„Точно щото нищо не казваме, скоро такива ще ни казват, че сме ограничени и скучни, бели, хетеросексуални, консерватори, дискриминиращи мъката и щастието им“, добавя той.

Всъщност медиите в Австрия коментират, че това е последната поява на Кончита Нурст в подобен вид. Том Нойвирт, както е истинското име на Кончита, обяви, че има намерение да я "убие" и да се върне към истинската си същност. „Той вече пусна новия си сигнал Hit me, в който показва коренно различна визия.