Меган Маркъл отрече да ѝ е било забранено да присъства или да участва по телефона на съдбовната среща, по време на която британското кралско семейство обсъди преодоляването на кризата около Съсексови, докато нейният екип продължава да преговаря по сделката за напускане на кралския двор, като ключови точки в нея са парите, титлите и изграждането на международна търговска марка. 


Източници от британския двор, работещи за Кралицата, принц Чарлз и принц Уилям, заявиха, че са се страхували, че вчерашните разговори можело да бъдат прихванати или записани, в случай, че в тях от Ванкувър се включи херцогинята на Съсекс. 

Елизабет II с извънредно решение за Хари и Меган!

Говорителят на Съсексови в Кенсингтънския дворец настоя, че Меган не е била изключвана, а просто е оставила всичко около преговорите на съпруга си, казвайки: "В крайна сметка, Съсексови са решили, че присъствието на херцогинята не е задължително".

След историческата за британската корона корона среща, Нейно Величество разпространи емоционално изявление, в което изрази съжалението си, че херцогът и херцогинята на Съсекс са решили да поемат по свой собствен път в живота. 

Известно е, че "голямата четворка" (Кралицата, Уилям, Чарлз и Хари) повече няма да се среща лице в лице, но консултациите ще продължат по телефона, докато личните им секретари изработват споразумението относно титлите, данъците, кралските задължения, финансирането и местожителството в Канада и Великобритания, както и разходите по охраната на Съсексови.

Стана ясно кой е "мозъкът" зад плана за бягство на Хари и Меган

"Ще има много стриктни инструкции относно брандирането, например", каза източник. Той добави: "Никой не иска да види името Съсекс върху кофичка с маргарин".

Принц Чарлз, на свой ред, е бил фокусиран в рамките на преговорите най-вече върху финансовия въпрос, защото Хари разчита на годишните държавни субсидии за домакинството на баща си в размер на 2.3 милиона британски лири, за да си плаща сметките. 

Принцът на Уелс вече изръси върху сина си едно малко богатство, плащайки за сватбата му и реновирайки имота  Frogmore cottage, където Хари и Меган трябваше да живеят. 

Превод и редакция: БЛИЦ