Британското кралско семейство се събра за последен път в пълен състав за служба в Уестминстърското абатство. Това беше последното официално събитие за принц Хари и съпругата му Меган Маркъл, преди те да се оттеглят от кралските си задължения, съобщава „Дейли Мейл“.
 

Наблюдателите веднага забелязаха, че събитието премина без ръкостискания.
 


 
Принц Хари беше във видимо добро настроение и дори имаше закачка с певеца Крейг Дейвид, който му беше представен и с когото, вместо да си стиснат ръцете, се поздравиха с побутване на лакти.
 


На моменти обаче херцогът на Съсекс изглеждаше мрачен, унил и доста умислен.
 
Съпругата му Меган Маркъл раздаваше повече усмивки на фотографите. Тя бе избрала изискан тоалет в зелено за последната си кралска изява.
 


Църквата е дълбоко свързана с историята на кралското семейство от векове, а през 1997 година тук Хари трябваше да се прости с майка си – принцеса Даяна.
 


Меган и Хари влязоха в сградата по строго определения ред – след графа и графинята на Есекс, но преди херцога и херцогияната на Кеймбридж.
 


Кейт Мидълтън също се появи с ярък тоалет. Тя беше избрала стилно червено.
 
Кралица Елизабет Втора, естествено, влезе последна под звуците на фанфари и радостните възгласи на събралите се хора.
 


Меган беше забелязана да казва тихо „здравейте“ и да помахва лекичко на Уилям и Кейт, които също ѝ отвърнаха тихо, докато заемаха местата си. Хари поздрави брат си с тихо „здравей“, на фона на информациите за обтегнати отношения между двамата.
 


Сред останалите гости на службата на страните от британската общност бяха премиерът Борис Джонсън и бременната му годеница Кари Симъндс, Джери Халиуел от „Спайс Гърлс“ с 13-годишната си дъщеря, министърът на външните работи, лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин със съпругата си и още политици и известни личности.
 


Оказа се, че на церемонията е имало и гаф. Първоначално Уилям и Кейт е трябвало да придружат кралицата по време на процесията, но в последния момент е било решено да седнат на определените им места и да я чакат в църквата. Не е ясно защо е било направена такава промяна в протокола.


 
От 31 март принц Хари и съпругата му Меган вече няма да ползват титлите „негово и нейно височество“ и вероятно ще заминат да живеят в Канада.

Превод и редакция: БЛИЦ