Бившата съпруга на краля на Малайзия Оксана Воеводина за първи път се появи в телевизионно студио и проговори за брака си с Мохамед V.

Тя призна, че от време на време получава заплахи за живота си. По думите й, те не идвали от бившия й съпруг, а от „други хора от двореца”, тъй като в Малайзия се води ожесточена борба за трона.

Бившата носителка на титлата „Мис Москва” добави, че законният бъдещ управник на страната е синът й и заради това се страхува както за своя, така и за неговия живот.

Воеводина реши да разкаже и цялата история за връзката си с монарха. Двамата се запознават в Москва. Дълго време общуват по интернет, след което Мохамед V я кани в Малайзия. Тя обаче се страхува и отказва офертата му.

За да са заедно, влюбените заминават на почивка на Сейшелските острови, а след това решават да заживеят заедно в Малайзия.

Красавицата признава, че през цялото време е била следена, но Мохамед я успокоявал, че по този начин се грижи за безопасността й.

Преди да се оженят, живеят заедно година и половина. Два месеца след запознанството им владетелят на Малайзия й споделил, че се нуждае от дете.

Моделката казва още, че скоро след изборите, на които побеждава опозицията, избраникът й заявил, че трябва да се оженят. Седмица по-късно го правят на тайна церемония в Малайзия. След това станало ясно, че Воеводина чака бебе.

През ноември 2018 година двамата вдигат сватба в Русия. По думите на красавицата, и тази церемония трябвало да бъде тайна, но гостите, сред които „първите хора на Русия”, не спирали да качват снимки в интернет.

Два дни след церемонията Воеводина започнала да подозира, че не е единствената съпруга на Мохамед V. Тя отговорила на обаждане на телефона на съпруга си. Търсел го някой си Боб.

Въпросният човек се оказал жена, която започнала истерично да крещи, наричайки се първа съпруга на малайзийския владетел. Тя твърдяла, че не е давала разрешението си мъжът й да сключи брак.

Мохамед успокоил Воеводина, заявявайки, че с първата си съпруга отдавна не живеят заедно, но между тях все още има нерешени въпроси по отношение на недвижимости. Рускинята твърди, че й е бил връчен брачен сертификат, в който е посочено, че тя е първа и единствена съпруга на краля.

Оксана добавя, че решението на Мохамед V да се откаже от трона не е било свързано със сватбата им, а с политическата ситуация в страната.

През лятото на същата година стана ясно, че двамата са се развели. Оттогава рускинята не е виждала мъжа си. Причината за раздялата обаче тя не пожела да коментира.