Ако не можете да понесете нещо да не бъде на мястото си, дори прашинките по мебелите, които невинаги могат да се видят с просто око, а чистенето за вас е начин да се отпуснете, тогава определено сте сред хората, които са обсебени от него. Чистотата е важна, но не и когато се превърне в основен приоритет и другите неща в живота ви останат на заден план. Когато я поставяте пред щастието и комфорта на партньора ви например, тогава може да сте в беда.

Астрологията може да посочи зодиите, които в най-голяма степен са обсебени от чистотата.

Дева

Макар не всеки представител от тази зодия да е пристрастен на тази тема, не се учудвайте, ако някоя Дева внезапно стане, вземе кърпа и започне да почиства. Това не е лично отношение към вас, просто Девите са луди на тема чистота.

Когато нещо не е на мястото си, те са обсебени от него, докато не го поставят там, където трябва. 
Това се отнася и до личната им хигиена. Често те се къпят по няколко пъти на ден.Четете в рубриката ни ХОРОСКОПИ всякакви предсказания и пророчества 

Козирог

Козирозите вземат всяка работа на сериозно, дори и домакинската, което ги нарежда сред първите места в тази класация. Те обичат да имат безупречна къща, особено ако ще им идват гости. Те обичат също да правят списък с нещата, които трябва да се свършат, за да не забравят нещо.

Скорпион

Личната хигиена на родените под този знак граничи с обсебеност и те никога не се чувстват достатъчно чисти. Скорпионите силно вярват в дълбокото почистване – скраб за тяло, маски за лице, бани с кал. Всичко, което обещава да ексфолира или почиства мръсотията и мъртвите клетки, ги интересува.

Те също много държат да имат чиста и подредена къща.