Внучката на Алдо Гучи критикува избора на актьори за криминалната драма „Gucci House“. Тя нарича кастинга на за филма на Ридли Скот ужасен, защото актьорите изобщо не приличат на нейни роднини, пише bg-voice.

Патриша Гучи, втора братовчедка на покойния Маурисио, твърди, че е обидена от начина, по който семейството й е представено във филма, и остро критикува „дебелия и грозен“ образ на нейния дядо Алдо.

Медиите публикуваха изявлението й, след като наследниците на модната династия намекнаха, че ще предприемат съдебни действия, за да се разбере истината за предците си.

В интервю за Асошиейтед прес Патриша каза, че е шокирана от това как е изобразен Алдо, изигран от Ал Пачино във филма.

„Дядо ми беше много красив мъж, като всички Gucci, и много висок, със сини очи и много елегантен. Той се играе от Ал Пачино, който не е много висок, а на всички снимки е дебел, нисък, със зулуфи, наистина грозен. Жалко, че изобщо не прилича на него“, сподели внучката.

 

Филмът с участието на Лейди Гага и Адам Драйвър е базиран на истинска история – убийството на Маурисио и процесът срещу бившата му съпруга. Патриша Реджо, персонажът, изигран от Лейди Гага, е в центъра на експлозивната история. Тя излежава 16 години затвор за организиране на убийството.

Внучката се притеснява, че филмът излиза извън рамките на истинската криминална история, която изпълни първите страници на медиите и навлиза в личния им живот.

„Наистина сме разочаровани. Говоря от името на семейството“, каза тя.

„Те крадат самоличността на едно семейство, за да правят пари, за да увеличат доходите на холивудската система. Нашето семейство има идентичност, уединение. Можем да говорим за всичко. Но има граница, която не може да бъде прекрачена“, сподели още тя.