Сезонът на бълхите и кърлежите вече е отворен. Има обаче няколко растения, които могат да държат далеч тези насекоми от вас и домашните ви любимци.

Сега, когато времето се затопля, а земята все още е влажна от дъждовете, е време да помислим как да се защитим от тези опасни паразити.

Двойка опита да си вземе къща в Милано, сблъска се с кошмари, които няма и в стара панелка

Вие и вашите домашни любимци прекарвате все повече време навън и е редно да бъдете нащрек, особено когато става въпрос за тези два кръвосмучещи вредителя – бълхи и комари.

Има няколко растения, които обаче могат да ви предпазят от тях.

Преди време от jenata.blitz.bg ви разкрихме, че истинското спасение от комарите се крие само в едно растение.

Не бе отдавна времето, в което от jenata.blitz.bg ви издадохме как да се справите с колорадския бръмбар от раз.

Много хора смятат, че бълхите и кърлежите са от едно и също семейство Това обаче не е така – бълхите са насекоми, докато кърлежите са паякообразни. Бълхите са доста по-малки на размер от кърлежите. И двете се забелязват обаче трудно върху кожата. Бълхите все пак могат да се появят и вътре в жилището ни.

И двата вредителя се хранят с кръв и оставят червен отпечатък върху кожата ни. Бълхите могат да ни заразят с тения, а кърлежите с лаймска болест, баралеоза и енцефалит. Тези заболявания могат да причинят сериозни здравословни проблеми, ако не са лекувани навреме.

Истинско спасение: Направете тези трикчета, от които комарите и мухите бягат (СНИМКИ)

С повишаване на средните дневни температури бълхите и кърлежите започват да представляват голям проблем за хората и домашните любимци. В частност, кърлежите увеличават популацията си, което води до увеличаване на броя на инфекциите, причинени от ухапвания от кърлежи.

Вижте как да се предпазите от кърлежите, бълхите и мухите, на jenata.blitz.bg