Пилето е една от най-често срещаните храни на трапезата. То е  евтино, съдържа протеини, които са необходими за здравето ни. Има много рецепти за приготвянето на пилешко – може да го направите на супа, да го пържите, печете или пък да го добавите към салатата си.

Новини за микровълновата и храните, които ще променят живота на всички!

Купеното от магазина пиле обаче, както всички знаем, съдържа много антибиотици и хормони на растежа, които не са полезни за организма ни.

За съжаление съвременните производители често добавят към пилетата хормони и това не е нещо, което ще се промени. Благодарение на това птицата расте по-бързо, тежи повече, а така пък може да се продаде по-скъпо.

Антибиотиците, с които тъпчат пилетата я защитават от вируси и бактериални заболявания, но са много вредни за хората.

Именно заради това е много важно да знаете как да почистите месото от тези вещества. Факт е, че не може да се отървете на 100% от тези добавки, но все пак е възможно да премахнете повечето от тях.

Вижте как премахнете вредните добавки от пилешкото преди да го сготвите на jenata.blitz.bg