Старите филми като искали да представят колко главният герой е силно влюбен, измислили закуската в леглото.

По онова време, трийсетте години на двайсти век, сервирането на закуска, обяд или вечеря, било единствено женско занимание. Мъж да го върши било нечувана работа. Но за да докаже колко е готов на „жертви” в името на любовта, героят приготвял закуска и я поднасял в леглото на току- що събудената жена. Така е по филмите.

Днес  питахме млади хора правят ли за своите любими романтична закуска в леглото. Ето какво отговориха:

„ Това са глупости ”,  „Това е смешно и нехигиенично.”,  „Че нали първата работа на всеки като се събуди е да иде до едно място!”,  „Кааак?  Без душ и четка за зъби, какво говорите?”   „ Кой ще иска да целува  чорлава и с миришеща уста любима?” Дори и заклетите пушачи не го правят.”
 

Навремето индустрията  повлияна от киното  се впуска да създаде  специални късокраки  масички за любовната закуска.

Днес относно масичките, младите двойки се смеят : „Това е за болни хора, за болници, където болните не могат да стават.” Как ще се мъча да ям приведен над такава масичка в кревата. Никога!”  „Ама я си представете как плодовия сок ще лисне на чаршафите,  ако се опитам да се размърдам под масичката?  После целият  креват трябва да чистиш, пълен с трохи и обелки от яйце.” „Леле, леле, големо мазало!!!”.

Как пък едно момиче не възрази, че този жест  ще я поласкае. Всички бурно се смееха. Попитахме все пак и  известния авангардист художник, екстравагантния Иван Яхнаджиев: 

„Вие сте от друго поколение ,одобрявате ли  любовна закуска в леглото?”

„Смешно подражание. Измислена работа. Една умна и с  естетичен  вкус жена не би се зарадвала, ако любимия й я  атакува сутринта със закуска в кревата.  Най-малкото всеки влюбен би искал първо да си вземе душ,  да си измие зъбите и да си сложи дезодорант. А за закуската може да се намери по- хубаво и удобно място, каквото е масата.”

Така че мислете със собствената си глава, а не с остарелите шаблони на   сцени от измислени филмови ленти.

Силвия РАДЕВА , БЛИЦ