Запеканка с кайма и картофи
кайма – 1 кг смес
сол
черен пипер
кимион
чубрица – 1 ч.л.
яйца – 2 броя
лук – 1 глава
картофи – 4 броя
масло – 2 с.л.
прясно мляко – 1 с.л.
кашкавал – 150 г едро настърган
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и ги направете на пюре, докато са топли, като ги разбъркате с малко сол, черен пипер, масло и няколко с.л. прясно мляко.
Накълцайте лука и омесете каймата с него, като добавите всички подправки и яйцата. Разстелете каймата върху намазнена тава.
Сложете да се изпече в умерено загряна фурна за около 30 минути. След това разстелете отгоре картофеното пюре, поръсете с кашкавала и върнете да се запече до апетитен загар.
Последвайте ни
0 Коментара: