Съпругата на тв продуцентът и водещ Иван Христов Ирина Тенчева отправи неочаквано предизвикателство към Андрей Арнаудов преди извънредния дуел между двамата водещи в риалитито „Фермата: Нов свят“.

В специалното видео, което записа в подкрепа на любимия си, тя апелира: „Сигурно ще спестиш на зрителите, че все още не си се възстановил от счупването на ръката и практически ще се състезаваш без дясна ръка. Така  че нека Андрей да си свали очилата. Сакат срещу незрящ. Така ще е по-честно. Съжалявам, Андро!“.

Иван и Андрей изненадаха зрителите с решението си да се впуснат в люта битка като тестери на съоръженията преди същинския дуел между треньор на  звездите Сами Хоссни и културиста Тихомир Рангелов. Подобни проверки се правят от екипа преди всяка игра, за да може състезателите да минат безпроблемно трасето.

За да вдигнат емоционалния градус на изпълнението редакторите на шоуто пуснаха на Андрей включване от любимата му жена Емануела, която показа за пръв път в ефир сина им Васил.

Смях на арената във „Фермата: Нов свят“ предизвика майката на Андрей.

„Иван е пъргав, жилав и слабичък, а ти си пълничък, трудно подвижен, леко дюстабан и с висок диоптър. Внимавай като тичаш, защото очилата ти много се потят и ще настинеш!“, отсече  Илияна Арнаудова.

„Майка ти говори за теб като за осиновен, но ти си знаеш най-добре!“, подкачи своя шеф и дългогодишен приятел Мирон Крумов. Чешитът, който зрителите познават отлично от периода на предаването  „Сблъсък“, пое функцията на водещ, докато Иван и Андрей жертваха анцузите си в прахта.

„Трасето на Фермата“ комбинира лазене през кален тунел, преход по люлееща се греда, катерене на четириметрова въжена мрежа и рязане на дървена греда.

Представянето на Андрей скандализира агитката, подкрепяща Иван, защото при рязането на гредата конструкцията, която я държеше, се клатеше неудържимо. Това накара главния редактор на шоуто Ники Николов да се спусне с подкрепление и да задържи конструкцият, за да се справи Андрей без да жертва някой от пръстите си.

Арнаудов обаче бе на косъм да жертва крайник – докато се спускаше по четириметровата въжена мрежа крака му се заплете зловещо. „Едва не се счупи“, лаконично каза водещият, който завърши играта в агония.