33-годишният американски изследовател на паранормални явления Роджър Истрада твърди, че е успял да си направи селфи с домашен дух. Ловецът на привидения е изследвал наскоро през нощта 113-годишния хотел "Редланд" в град Хоумстед в американския щат Флорида. Там той си е направил селфита. Впоследствие, когато мъжът разглеждал получените снимки, той неочаквано открил на една от тях нещо необичайно, пише Езорейтер.

По думите на американеца, на по-долната снимка може да се види призрачно лице в прозореца, което прилича на мъж с дължа прическа. Това е или загадъчен гост, който е гледал през прозореца, или е фантом, който се е материализирал в лобито, в което се намира нашия герой. Роджър разказва, че често е имал контакти с душите на мъртвите, но преди никога не е успявал да ги заснеме.  

Хотел "Редланд" е една от най-старите сгради в Хоумстед. Твърди се, че там има най-малко 17 духа. Именно толкова души са загинали измежду стените му през 1913 година, когато в хотела е имало силен пожар. А през 1930-та година в ""Редленд" млада жена е била жестоко убита, като нейният труп бил изхвърлен през прозореца. Също има слухове, че знаменитият гангстер Ал Капоне е използвал хотела по време на сухия режим като нелегален клуб и място за наказания на провинилите се подчинени. По този начин, там са загинали внушителен брой хора, затова и призраците в сградата може да са доста повече. Роджър Истрада отдавна е искал да изучи мястото и да установи там нещо паранормално.   


28-годишният Дейвид Торес, служител на хотела, който дава нощни смени и е добър приятел на Роджър, също твърди, че хотелът е населен с призраци. По думите на Дейвид, няколко пъти той е чувал в "Редленд" странни звуци, а веднъж му се привидяло, че по пустия коридор на втория етаж се разхожда сенчеста човешка фигура.  

Превод и редакция: БЛИЦ