В Австралия Боби-Лий Оутс беше шокирана до мозъка на костите си, когато си помисли, че се е натъкнала на трупа на русалка. Откритието й предизвика цяла вълна от дискусии в социалните мрежи и много хора се съгласиха с момичето.  

Жената се натъкна на странната находка на плажа Keppel Sands в австралийския щат Куинсланд. Тя помисли, че е открила труп или нов вид и започна да го снима.

Останките имат дълго тяло, гръден кош и гръбнак и се смята, че са дълги около шест фута (1,8 метра).

"Карахме по плажа в търсене на къмпинг и нямаше как да не забележим, че черепът прилича на човешки. Веднага спряхме объркани: какво може да е и защо изглежда като човешки череп? Имаше човешка форма с удължена челюст и коса, подобна на цвета на крава или кенгуру, но на много места косата липсваше поради разлагане. Бяхме шокирани и изненадани", каза Боби-Лий Оутс.

Възторгът на австралийката обаче беше кратък. Всичко приключи, след като тя влезе във Facebook, за да се опита да определи какво е това. Докато някои твърдяха, че това наистина е русалка, други казаха, че е дуогонг, морски бозайник.

Експерт от Обединеното кралство, след като разгледа снимките, успя да го припише на група бозайници, която включва китове, косатки, делфини и морски свине.

„Определено ми прилича на малко китоподобно. Не съм запознат с района и не знам какви видове китоподобни се срещат често там, така че не мога да преценя повече“, каза Роб Девил, ръководител на зоологическото общество на Лондон.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук