Решението Меган Маркъл и принц Хари да се откажат от титлите си и да се оттеглят от британското кралско семейство предизвика бурен гняв сред британците.  


Херцогът и херцогинята на Съсекс се отказват да са част от кралския двор, за да може да споделят времето си между Великобритания и Северна Америка, продължавайки да спазват ангажиментите си към Кралицата, стана ясно от тяхно изявление. В него също така се отбелязва, че двойката ще работи "за своята финансова независимост". 

Бомба! Хари и Меган се отказаха да са част от кралското семейство

Това решение предизвика силен гняв  сред британските данъкоплатци, които определиха обявлението като "откачено" и "разочароващ развой на събитията". 

Гневен британец пише: "Когато станете финансово независими, можете да дарите 2.4 милиона на бездомните в тази страна. Толкова сруваше ремонта на имението Frogmore Cottage - може би трябваше първо да помислите за това, преди да почвате ремонта".  
 

Друг му приглася: "Честно казано радвам се, че повече няма да слушаме вашето хленчене. Ходете си и си живейте живота, както си искате, защото сегашният, очевидно, не ви изнася". 

Британският кралски двор иска да потъне вдън земя от срам заради Меган Маркъл

Кралското семейство, включително Меган и Хари, са спонсорирани от работещите жени и мъже на Великобритания, които си плащат данъците. 

От 2018 година насам, когато двойката обяви годежа си, Меган и Хари постоянно са използвали парите на британските данъкоплатци за ремонти в Frogmore Cottage и за приказната си сватба, която излезе на хазната 32 милиона британски лири. 

Поддръжниците на монархията, както изглежда, са изпаднали в ужас от това решение. "Голям фен съм на кралското семейство и това ме разочарова много", пише един от тях. "Сега ще си върнем ли парите за сватбата?", пита втори. 

Бомбастичното решение на Меган и Хари последва месеци на слухове, според които двойката не може да се понася с другата кралска двойка - принц Уилям и Кейт Мидълтън.  

Изключително авторитетният водещ на "Добро утро, Великобритания" Пиърс Морган на свой ред изсипа огън и жулел върху главата на Меган, казвайки, че само тя е виновна за това, принц Хари да се отцепи от кралското семейство. 

 

Според Пиърс Меган е движещата сила зад решението на двойката, като припомня в какво лошо състояние е собствената рода на Маркъл. 

"Хората постоянно ме корят, че аз критикувам твърде много Меган Маркъл - но тя е изоставила своето семейство, изостави баща си, повечето от старите си приятели, отцепи Хари от Уилям и сега иска да го раздели с кралското семейство. Повече няма какво да кажа", написа той в Туитър.  

Превод и редакция: БЛИЦ