На 22 ноември на улица в Мексико Сити, Мексико, е било намерено куче, вързано за пейка. До него имало бележка, която е много въздействаща.

Съобщението е оставено от дете - собственик на кучето. В него момчето обяснява защо е трябвало да остави любимия си домашен любимец съвсем сам на улицата.

"Моля, вземете това куче в дома си и се погрижете за него. Оставянето му тук е много болезнено за мен. Но трябваше да взема това решение, защото близките ми се отнасят лошо с нея. Ужасно бе за мен да виждам кучето в такава ситуация. Така че, ако прочетете това писмо и то ви докосне, моля, вземете кучето за себе си. Ако не, оставете писмото тук, за да може и друг човек да го прочете. Благодаря.", пише момчето.Момчето е добавило, че нещастното куче се казва Макс.Макс е взет от членове на асоциацията за защита на животните Mascotas Coyoacan. Доброволците са успели да спечелят доверието на животното, въпреки че кучето било много нервно, неспокойно и уплашено.Сега кучето живее на територията на асоциацията. То е станало много по-общително и си взаимодейства добре с хората.Членовете на Mascotas Coyoacan ще търсят любящо семейство за животното. Те са му дали различно име - Бостън, за да може кучето да забрави за жестокостта в миналото си и да започне живота си наново.

Превод и редакция: БЛИЦ