Новият ултрабърз флагман на Sony - Xperia 1 II вече е на разположение на клиентите в магазините и онлайн на сайта на VIVACOM.

Sony Xperia 1 II има изящен 6.5-инчов 4K HDR OLED дисплей, със за съотношение 21:9 за изживяване като на кино, който прави цветовете още по наситени и живи. Високата производителност на модела се гарантира от мощния процесор Qualcomm Snapdragon 865 5G, в комбинация с 8 GB RAM памет и 256 GB вградена памет.

 Sony Xperia 1 II е първият смартфон, използващ 360 Reality Audio хардуерно декодиране, което оптимизира качеството и чистотата на звука. А за продължително използване моделът е оборудван с мощна батерия с капацитет 4000 mAh и поддържа безжично зареждане. Устройството е водоустойчиво, има Gorilla Glass 6 покритие на гърба и екрана и се отключва със сензор за пръстови отпечатъци, намиращ се отстрани на рамката.

Най-голямото предимство на Sony Xperia 1 II е тройната основна камера използваща оптика Zeiss. И трите сензора са с резолюция 12 МР, но имат различни параметри. Основният сензор е с размер на лещата 24mm, f/1.7, ултраширокоъгълният 16mm, f/2.2, а телефото обективът - 70mm, f/2.4.

В модела е добавен и 3D iToF сензор с автофокус, който автоматично изчислява разстоянието между основния обект и камерата. Използвайки технологията, разработена за камерите със сменяем обектив Alpha™, Xperia 1 II предлага непрекъснат автофокус, който извършва AF/AE изчисления до 60 пъти в секунда.

Камерата има вграден режим за ръчен контрол над параметрите при снимки и видео, и поддържа 4K запис на видео.

Sony Xperia 1 II идва в черен цвят и се предлага на цена от 64,98 лв. на месец с план Smart U от VIVACOM.