Германия с нетрадионен подход към коронакризата. Правителството публикува серия видеоклипове с чувство за хумор към героите – хората, които си стоят вкъщи и лежат на дивана, съобщава Би Би Си, цитирана от Трибюн бг.

Първият е озаглавен -  „#specialheroes - Заедно срещу короната“- и изобразява възрастен мъж, който гледа назад към зимата на 2020 г.

„Съдбата на тази страна беше в нашите ръце“, казва той. „И така, събрахме цялата си смелост и направихме това, което се очакваше от нас, единственото правилно нещо“.

„Не направихме нищо. Абсолютно нищо. Нашият диван беше на първа линия в битката, а нашето търпение беше нашето оръжие“, се казва в първия клип.

Във второ се вижда неговата приятелка, а в трето се вижда мъж, който поглежда назад към дните на карантина. 

„Преди пандемията бях без съмнение най-мързеливият човек, почти никога не напусках апартамента си, играех компютърни игри без каквато и да е амбиция и ядях студени равиоли, защото ме мързеше да ги сгрея, " казва мъжът.

„Приятелите ми ме наричаха Мързелия Тоби, но аз бях прекалено мързелив, за да им се дразня“, казва героят в клиповете. 

"И когато вирусът се разпространи, останах същият мързелив чувал с картофи, какъвто бях и преди. Но за разлика от мен светът се промени: за да се овладее вирусът, хората бяха призовани да останат вкъщи, без да правят нищо, и изведнъж се оказа, че мързелът можеше да спаси животи, а аз бях шампион в това. "

Видеоклиповете предизвикаха много коментари в социалните мрежи, като мнозина ги похвалиха.

Федералното правителство заявява, че комичните видеоклипове са ясно послание към обществеността, че намаляването на контактите с другите е жизненоважно за предотвратяване на по-нататъшното разпространение на вируса.