Ябълката от сорта Pink Pearl е отгледана през 1944 г. от калифорнийския селекционер Алберт Етър. Плодът се оказва много апетитен, със сладко-тръпчив вкус с нотка на грейпфрут и малина.

Кората на тази необичайна ябълка е полупрозрачна, зеленикаво-жълта и е набраздена с малки бели точки.

„Розовите перли“ са много красиви сами по себе си, могат да се превърнат в украшение на всяка маса. Обикновено такава ябълка с оглед на стипчивия си вкус се сервира с риба или свинско месо, но в купа, като плод за десерт, тя изглежда много по-апетитна и привлекателна.

Единственото жалко е, че тази розова ябълка се произвежда главно в Америка - в градините на Калифорния, както и в щатите Вашингтон и Орегон.