Какво представлява златното мляко и струва ли си да го опитате?
Тази година модата е друга. Много хора са удивени от т.нар. златно мляко. Не знаете за какво говорим? Ще разберете!
Какво е златно мляко?
Халди Ка Дуудх, или още златно мляко – това е напитка, която се прави от комбинация от подправки и краве мляко. Съвременните тенденции понякога изместват последната съставка с растително мляко.
Най-важната подправка е куркумата. Тя съдържа противовъзпалителни вещества. Традиционно присъства в индийското къри. Куркумата е популярна със своите лечебни свойства в Южна Азия. Използва се вече 4000 години. Някои жени консумират чаша вода, подправена с куркума, всяка вечер преди лягане.
Как се приготвя златно мляко?
Съществуват различни варианти на рецептата. Ето това са основните съставки:
Стъпка 1: Паста от куркума
- 1/4 чаша куркума на прах
- 1/2 чаша филтрирана вода
- 1/2 супени лъжици пипер на прах
Тази паста е най-ефикасна, когато се консумира в рамките на седмица.
Стъпка 2: Златно мляко
- 1 супена лъжица органично екстра върджин кокосово масло
- 1/4 супена лъжица паста от куркума (по желание сложете повече)
- 1 чаша прясно мляко (или кокосово, соево, бадемово и т.н)
- Пчелен мед/агаве (за овкусяване)
Разбъркайте всички съставки в подходящ съд на среден огън. Оставете настрана само пчелния мед. Бъркайте постоянно, докато течността се нагрее, но не и да закипи. След това прехвърлете съдържанието в чаша, добавете пчелен мед или агаве.
Последвайте ни
0 Коментара: