Моделка, която съди Крис Браун, се опълчи на строгите закони на Северна Корея, открадвайки шапката на севернокорейски войник и заснемайки с нея поредица от много провокативни фотоси. 


Бразилката Лизиана Гутиереш наруши редица правила по време на пътуването си зад граница, включително забрана за пътуване на САЩ, позирайки за голите снимки в хотелската си стая в Пхенян. 

При това моделката е била принудена да смени своя тоалет, след като е била хваната да се разхожда навън в US минижуп. 


Посещавайки Големия монумент на хълма Мансу, където има огромни статуи на Ким Чен Ир и Ким Ир Сен - бащата и дядото на сегашния лидер на комунистическата страна, тя наруши и забраната за селфита. 

Лизиана наруши правилата, забраняващи на посетителите да правят снимки със статуите. 

По-грубо нарушение бе това, че Лизиана бе заснета как е пияна и краде шапката на войник за да си направи с нея селфита, докато е била в тоалетната на влак, с който е пътувала от Северна Корея за Китай.  В клипа тя пие голяма глътка уиски, а шапката е на заден план, поставена на пожарогасител. 

След това тя взима шапката и се връща в купето си, за да я покаже на останалите. 

Другите пътници ѝ казват, че тя е луда.  

Лизиана твърди, че войникът, на който е била шапката, дори не е разбрал, че тя я е взела, преди той да излезе от тоалетната. 

Лизиана обаче изпаднала в ужас, когато китайските граничари ѝ поискали да проверят какви снимки си е правила тя, преди да може да напусне страната. "Докато гледаше в телефона ми, аз псувах. Започнах да откачам.

До тогава въобще не осъзнавах, че той ще види всичките ми снимки. Много бях нервна, защото можех да се озова в затвора. Извадих късмет, че те не видяха албума със снимките, които бях направила тук", признава си тя.  

По думите на моделката, в Северна Корея много ѝ е харесало и тя се зарича да се върне пак. 

Превод и редакция: БЛИЦ