Героична победа да улична котка срещу няколко пъти по-голямо от нея куче се превърна в един от най-популярните клипове в интернет. 30-секундното видео тръгна преди 10-ина дни от публикация на потребител на име Чочо Чочов във Фейсбук групата "Забелязано в София" и успя да набере четирицифрен брой споделяния.Кадрите показват как агресивно настроена котка дебне кроткото на вид куче след няколко крачки ловджийски заход го атакува. Противно на обичайните природни закони, кучето изпада в панически страх и след като отнася серия от удари със зъби и нокти, си плюе на петите, без да помисля за отмъщение.

Наименованието на клипа - "Накъде върви този свят", превърна клипа в място за сблъсък на различни мнения. Повечето от тях приемат случилото се с усмивка. Пример за това са коментари като "Кучетата не са това, което бяха""Жените станаха по-смели от мъжете, котките по-зли от кучетата" и превърналото се в класика "5G-то е виновно!"

Първоначалната хумористична вълна обаче среща недоволство от по-наблюдателни потребители и любители на котки. Те обръщат внимание, че подобна реакция е възможна само от котка с бебета и обръщат внимание, че кучето се разхожда в близост до гараж с котешка вратичка, където вероятно са малките.

Кой е крив и кой - прав, можем само да гадаем, но докато го правим, на улицата вече има нов шеф и всички знаем кой е той, пише dir.bg.