Блогърка не е подстригвала косата си от 15 години, за да бъде копие на Рапунцел. Къдриците на Стефани вече достигат до глезените, но тя се надява, че косата й ще продължи да расте.

До 16-годишна възраст прическата на германката била като на другите момичета. Тя обаче не спирала да мечтае косата й да бъде много дълга. Родителите й обаче не позволявали да експериментира с външността си и редовно я водели на фризьор, пише Comic Sands.„Мама и татко никога не са ми позволявали косата ми да е с дължина под рамената, но когато пораснах, приех съзнателно решение да поправя това”, признава тя.Стефани се убедила, че е направила всичко както трябва, когато косата й надминала позволената дължина. Тогава веднага се почувствала по-красива и разбрала, че е върнала контрола над тялото си.Най-впечатлен от външния й вид е нейният приятел Ралф. Младежът работи като сватбен фотограф и редовно й прави фотосесии.
 
Стефани признава, че грижите за цялата тази красота са доста тежки. Тя мие главата си два пъти седмично със специален шампоан и отдавна се е отказала от сешоара, за да не увреди къдриците си. „Лягам си да спя с мокра коса и докато се събудя, обикновено е изсъхнала – в зависимост от сезона. Не ползвам сешоар, защото мога да увредя косата си”, споделя тя.Стефани има над 2 000 последователи в профила си в Инстаграм. Потребителите често й правят комплименти и се възхищават на прическата й. Понякога младата жена получават и много странни предложения.„Някои са ме питали дали може да се срещнем, за да докоснат или срешат косата ми, но аз ги игнорирам”, казва немската Рапунцел.