Хапва ви се нещо вкусно от место. Веднага заситете вълчия си глад с този вкусен бургер, приготвен в домашна обстановка.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500-600 г кайма смес
1/2 глава лук
3 скилидки чесън
черен пипер, лимонов пипер
сос Уорчестър
сусамени хлебчета
маринован лук
кашкавал
зелена салата
2 бр. домати
кетчуп

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Лукът се настъргва на ситно, чесънът се смила. Каймата се смесва с лука, чесъна, черен пипер, сол и сос Уорчестър. Оставя се в хладилник за няколко часа.

От готовата кайма се оформят големи, плоски кюфтета и се пекат на загрята плоча, скара или тиган. Важно е да са студени, за да не се разпадат или цепят, тъй като трябва да са доста тънки. За да не се свива бургера, се прави лека вдлъбнатинка с палец в средата.
В същия добре загрят тиган запичаме разрязаните на две питки от вътрешната страна и докато са още топли редим предварително приготвените продукти – половинка питка, зелена салата, кюфте, кашкавал, маринован лук, домат, кетчуп и пак хлебче.

Сервира се топъл с пържени картофки.* Може да се добавят и други продукти: други зеленчуци, кисели краставички, туршия от цвекло, артишок, каперси, бекон, майонеза, горчица, сосове и маслини.

Източник: Струма бг