Отдайте се на изкушението с домашно приготвен бургер
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500-600 г кайма смес
1/2 глава лук
3 скилидки чесън
черен пипер, лимонов пипер
сос Уорчестър
сусамени хлебчета
маринован лук
кашкавал
зелена салата
2 бр. домати
кетчуп
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Лукът се настъргва на ситно, чесънът се смила. Каймата се смесва с лука, чесъна, черен пипер, сол и сос Уорчестър. Оставя се в хладилник за няколко часа.
От готовата кайма се оформят големи, плоски кюфтета и се пекат на загрята плоча, скара или тиган. Важно е да са студени, за да не се разпадат или цепят, тъй като трябва да са доста тънки. За да не се свива бургера, се прави лека вдлъбнатинка с палец в средата.
В същия добре загрят тиган запичаме разрязаните на две питки от вътрешната страна и докато са още топли редим предварително приготвените продукти – половинка питка, зелена салата, кюфте, кашкавал, маринован лук, домат, кетчуп и пак хлебче.
Източник: Струма бг
Последвайте ни
0 Коментара: