Фаталните жени винаги са привличали умовете на мъжете. Когато някой разбива сърца с един поглед. не е необходимо да отговаря на конкретни стандарти за красота. Тези жени имат особен чар и често използват сексът за лична облага. Ето селекция от жени, които се смятат за най-злобните в света, заради това, че са погубвали мъжете фатално:

Клеопатра: благодарение на сексуалността си тя осигури 20 години независимост на Египет

Кралицата на Египет Клеопатра е провъзгласена за най-порочната жена. Смята се, че тя е притежавала невероятна красота.  Историята на нейния живот е изпълнена с уникални събития, но не само заради интимните й приключения. На 18-годишна възраст тя се омъжила за 9-годишния си брат Птолемей XII, за да застане начело на Египет. И тя управлява страната в продължение на четири години, докато брат й не се разбунтува срещу нея и нейния съюзник и любовник Юлий Цезар.

След като съблазнила Цезар и Марк Антоний, Клеопатра осигурила 20 години независимост от римляните в страната си. Хитростта и красотата й са накарали Юлий Цезар да се хвърли между чаршафите с нея, да го завърже с въже и да го плени. И за да победи Марк Антоний, тя заповядала да се построи кораб с червени платна и да се поръси с розови листенца.

Клеопатра обичала козметиката и буквално се давела в богатство. Тя имала няколко деца - Цезарион, Александър Хелиос, Клеопатра Селена и Птолемей II Филаделфус. Клеопатра е починала на 38-годишна възраст, след като сама се отравя със змийска отрова, оставяйки много загадъчни истории след себе си - древните алхимици дори вярвали, че тя има камък на философа.

Мария Александровна Салтикова: Преоблича се в мъжки дрехи, за да стигне до мъжете

Принцеса Мария Александровна Салтикова е била омъжена за граф Поточка, светска дама от края на 20-те и 30-те години на 20 век. Тя също се смята за много опитна в личния си живот. На Салтикова били посветени стихотворения.. Тя обичала мъжете в униформа и често посещавала казармите, като прекарвала цялото си свободно време в компанията на любимите си. И за да влезе в камерите на гранадините, тя дори се преобличала в мъжки дрехи. 

Валерия Месалина: в състезанието за броя на мъжете на нощ, куртизанът спечели с резултат от 50:25

Валерия Месалин, съпруга на римския император Клавдий, също се смята за жена, която е обичала много мъжете. След като се омъжила за императора, тя направила публичен дом и организирала оргии с мъже. Казват, че дори се е обзаложила с известната куртизанка Скила, коя от тях ще спи с по-голям брой мъже на нощ - и спечелила с впечатляващия резултат от 50:25. През нощта тя да служила на екипажа на военен кораб. В нейна чест, дори кръщават комплекс на жени със сексуални разстройства, които са лесни за съблазняване.

Маркиз де Помпадур: Построява си замък-публичен дом

Маркиз де Помпадур, любимата на крал Луи XV, се смята за най-покварената жена на неговото време. Завоювайки царя, тя в продължение на двадесет години успява да стане политик, организатор на свободното си време и любовница на шефа на литературния салон. И за да й хареса, тя дори му построила замък-публичен дом. 

Мари Жан Дю Бари: Другата любимка на Луи XV

Друг "скромен" фаворит на крал Луи XV е Мари Жан Дю Бари. Тя избягала от дома  си на 13-годишна възраст, за да не влезе в манастир. Животът я превърнал в проститутка, но в крайна сметка успяла да очарова граф Дюбари, който я отвел в замъка на Луи. Но на Мари не й стигало постигнатото и се е влюбила в самия крал. Статутът на официалният й фаворит не се превърнал в пречка за нея и любовите й - тя продължила да се среща с други мъже.

Мария Антоанета: Намирала мъже за самотните си нощи на баловете

Френската кралица Мария Антоанета не приемала ситуацията, в която се намирала, а съпругът й Луи XVI бил безсилен. Мария Антоанета намирала винаги как да  задоволи нуждите си - на всеки бал намирала мъж, който й давал това, което било безполезно да очаква от съпруга си. 

Джована I: Любовница на няколко партньори

Кралицата на Неапол, Джована I, се смятала за най-разкрепостената жена на 1300-те години. Казват, че дори е искала да влезе в интимни отношения с няколко партньори наведнъж.

Елизавета Петровна: Кварталната любовница

Руската императрица Елизабет Петровна също се смятала за жена, която много обичаше мъжете. Според някои публикации, тя си имала любовник във всеки квартал. 

Катрин II - Руската императрица

Легендите говорят много и за интимния живот на руската императрица Катрин II. Обикновено се счита, че дори в младостта си тя имала повече от 30 любовници. И когато взела трона, кандидатите за нощта били избирани от слугите й.

Гала Дали: Безкрайните оргии 

Съпругата на Салвадор Дали, Гала Дали го съблазнила, макар че била десет години по-възрастна от него. Твърди се, че тя е била много смела в интимния си живот. Правела оргии дори в семейните покои, когато мъжът й не бил там. Превод и редакция: БЛИЦ