В мрежата не спират да обсъждат странното поведение на украинския президент Володимир Зеленски по време на последната му пресконференция.

Някои потребители смятат, че начинът му на говорене е доста необичаен. Отговаряйки на журналистически въпроси на брифинга вчера, украинският президент активно жестикулира и размахва ръце.

Зеленски поиска преговори с Путин и ето какво му се случи след часове

По-наблюдателните обръщат внимание и на излишните му, според тях, мимики, както и на подутите му и изморени очи.

Според интернет потребителите украинският президент не е бил напълно трезвен по време на брифинга. Или пък странното му поведение се дължи на умората. Те отбелязват, че някои от движенията му са изглеждали доста забавени.

Между другото, още през 2019 г. наркологът Руслан Исаев обърна внимание на факта, че поведението на Зеленски в някои ситуации може да бъде следствие от употребата на психостимуланти или халюциногени, по-специално кокаин.

Специалистът тогава предположи, че по време на кариерата си в шоубизнеса Зеленски може да е употребявал кокаин. Наркологът отбеляза, че когато човек е в състояние на повишен нервен стрес, склонността му към прием на подобни вещества нараства.

Според психолога Филип Литвиненко поведението и жестовете на президента по време на публичните му изяви говорят, че се намира под голям стрес и напрежение. Очевидно, за да намали стреса, той прибягва до специални средства.


Превод и редакция: БЛИЦ