Хип хоп изпълнителят Тупак Шакур е все още жив, твърдят конспиролози, след като изучиха кадри на момент, в който рапърът пристига хотела MGM Grand Hotel в Лас Вегас в същата нощ, в която той бе застрелян. 


По онова време 25-годишният мултиплатинен артист бе фатално прострелян от кола няколко часа, след като гледа боксовия мач Брус Селдън срещу Майк тайсън в хотела. Музикалната звезда почива няколко дни по-късно в болница. 

В нощта, в която бе прострелян, Тупак се спречква с член на бандата Крипс, който е бил видян в лобито на хотела след боксовия мач от един от неговите приятели. 

Запис от камера за наблюдение показва как Тупак пристига в хотела часове преди да бъде застрелян на 7 септември 1996 година.  

Рапърът, известен още като 2Pac и Макавелиi, почива в болница на 13 септември.

При това, според конспиролозите, не всичко е така, както изглежда. 

В Youtube видео, публикувано в канала на MrMakaveli, се обяснява: "Знаете за кадрите, на които Тупак влиза в лобито на MGM, не знам дали някой е забелязал, но той минава точно покрай свой двойник". 

Описвайки дрехите му, конспирологът казва: "Той е в оранжева тениска, в зависимост от светлината тя изглежда по-тъмна, при по-силна светлина тя изглежда като жълта. Тупак влиза и там има човек, който стои посред нощ с гръб към Тупак. Тупак минава покрай него.

Той стои точно по същия начин, по който стои и Тупак. Има цигара в ръката си, облечен е точно като Тупак, но изглежда различно заради светлината. Той стои в сянка, а Тупак под светлината". 

"Той има същата верижка, виждате как верижката се поддава изпод ризата. Вижте го, точно там е, това е двойник на Тупак", прави извод конспирологът.  

Интернет се раздели на два лагера по въпроса. Едни са на мнение, че това може да обясни теорията, че застреляният всъщност е двойника на Тупак, а самият изпълнител е все още жив. Други обаче са категорични, че Тупак е мъртъв.  

Превод и редакция: БЛИЦ