Апартаментът на рок легендата Дейвид Бауи в Ню Йорк се продава за сумата от 6,5 млн. долара. В нея, освен впечатляваща гледка към „Сентръл парк“, влиза и пианото му „Ямаха“, на което е свирил музикантът, пише actualno.bg.

Той и съпругата му Иман са живели там от 1992 г. до 2002 г., когато се местят в бохемския квартал „Сохо“, където Бауи умира в началото на миналата година след битка с рака. Имотът се продава от агенцията за недвижима собственост „Corcoran“ и се намира в южната част на „Сентръл Парк“, на деветия етаж. Това е едно от най-луксозните места в града, само на няколко минути от популярни места като „Карнъги хол“ и Музея за съвременно изкуство.

Бауи, чиято бурна кариера включва приемането на артистичния образ на рок извънземно и предизвикването на разбиранията за сексуалността, води относително спокоен живот в Ню Йорк заедно със своята съпруга и тяхната дъщеря, родена през 2000 г. През последните си години в „Сохо“ музикантът често посещава намираща се край апартамента му книжарница, както и своето студио, където записва последния си албум „Blackstar“, излязъл само два дни преди смъртта му на 69-годишна възраст.