В южноафриканската провинция Лимпопо заснеха кафрский рогат гарван, ловящ шумна усойница. Кадрите бяха публикувани от Newsflare.

На видеото се вижда как птицата върви по висока трева, търсейки плячка. Той успява да улови шумна усойница - опасна отровна змия, която е активна през нощта и заседнала през деня. Птицата носи извиваща се пепелянка в дългия си клюн и след това я поглъща цялата.

Шумната усойница е една от най-често срещаните африкански змии. Ухапването й причинява пареща болка, след това по кожата се появяват кървави мехури, започва некроза и е възможен фатален край. В Африка шумните усойници убиват повече хора, отколкото която и да е друга змия.

Кафрският рогат гарван обитава африканската савана. Това е най-големият вид птици носорози. Дължината на един индивид може да бъде от 90 до 129 сантиметра. Най-често се хранят с насекоми, но в сухия сезон започват да се хранят с жаби, гущери, змии, гризачи и мекотели. Понякога успяват да се сдобият и с дребни бозайници: катерици, зайци, мангусти. Птиците хвърлят плячката си във въздуха, хващат я и я поглъщат жива.