Мерилин Монро бе един от най-големите секс символи на 50-те и началото на 60-те години на миналия век. 

Звездата от филма "Някои го предпочитат горещо" бе една от оригиналните "руси секс бомби" и бе като цяло отговорна за промяната на отношението към сексуалността в онази ера. 

Монро бе една и от най-добре платените актриси за своето време, оценявана на 200 милиона долара преди смъртта си. 

Светът остана шокиран, когато научи, че Монро е починала от предозиране с барбитурат вечерта на 4 август 1962 година в дома си в Лос Анджелис. 

Тялото ѝ е било открито преди разсъмване на 15 август. 

Тези дни стана ясно, че снимки от аутопсията на Монро, които не са на разположение в мрежата, са изложени в отвратителния "Музей на смъртта" в Холивуд, пише в. "Дейли Стар". 

Това бе разкрито по време на интервю с дъщерята на Майкъл Джексън Парис Джексън, която е говорила пред списание "Роулинг Стоунс" през 2017 година. Парис, която днес е на 21 години, е говорила пред списанието в музея. 

Тя е казала тогава: "Това е Мерилин Монро", обърната към стена с отвратителни снимки от аутопсии. "Тези не могат да се намерят в мрежата", добавя тя. 

Световноизвестният "Музей на смъртта" е открит през юни 1995 година от Джей Ди Хийли и Кати Шулц. По думите им, те са основали музея, "за да запълнят дупката относно смъртта в образованието". 

Превод и редакция: БЛИЦ