По-рано днес премиерът Бойко Борисов кацна в Мюнхен, където ще вземе участие в Мюнхенската конференция по сигурността, която ще се проведе днес и утре.

Още на летището той бе причакан от журналисти. Пред тях Борисов направи извънредни изявления по световни проблеми.

Няколко малки детайла обаче приковаха вниманието на повечето интернет потребители, гледали на живо визитата на премиера.

Секунди преди Борисов да слезе от правителствения самолет един от охранителите му извади чадър, с който да предпази премиера от лекия дъжд, които се сипеше над мюнхенското летище. 

Но с ловък и едва забележим жест министър-председателят му даде знак, че не иска чадър.

От групата журналисти, които причакваха Борисов на летището, той се спря пред един от тях, който бе в инвалидна количка.

Точно на него Борисов предложи чадър като този път нареди на бодигарда си да опъне аксесоара над непознатия мъж. Той пък от своя страна се пошегува, че има коса, която да го пази и няма нужда, но въпреки това охраната на премиера го заварди с чадър.

От своя страна журналистът в инвалидна количка предложи на Борисов да задържи микрофона му и така да отговори на въпросите му. Премиерът веднага се съгласи."След като кацнах в Мюнхен бях посрещнат от екип на YOU TUBE канала на Конференцията по сигурността, който осигурява цялостна информация за участието на европейските и световни лидери в събитието.

Мюнхенската конференция и YOU TUBE каналът въведоха този формат миналата година, за да достигнат до младата аудитория в глобален мащаб.

Една от целите на проекта е да покаже на зрителите случващото се зад сцената на световния форум за външна политика и сигурност", написа пък премиерът във фейсбук профила си, където качи снимки.
 Какво още се случи на мюнхенското летище може да видите във видеото, което Борисов сподели на личната си фейсбук страница.