Смъртта на любим човек може да е трагично и съкрушително преживяване, но мнозина вярват, че все още могат да общуват с близките си, дори след като са се разделили с тях.

Освен екстрасенси и други експерти, обърнати към духовното, много обикновени хора споделят за необясними чувства и преживявания, които потенциално приписват на починали близки.

Но не става въпрос за забелязване на духове, а други, индиректни знаци, че всъщност оставаме свързани с любими хора, които вече не са сред нас.

За тези признаци няма научно доказателство, но преживяванията на мнозина може да ви накарат да обръщате внимание и намирате утеха в тези малки детайли.

Вижте най-честите знаци според уебсайта Little Things, с които хората обясняват със свои починали близки, в галерията долу.

Усещате техния аромат

Това може да е един от най-силните начини да разберете, че починал член на семейството или приятел е наблизо.

Хората често споделят, че могат да помиришат парфюм или одеколон на свой покоен близък. Някои дори казват, че все още улавят уникалната миризма на този човек.

Някои разказват, че усещат цигарен дим в случаи, когато въпросният любим човек и бил пушач приживе, както и мириса на определени храни, които покойниците са обичали да ядат най-много.

Сънувате ги

Макар че със сигурност бихте могли да намерите обяснение защо сънувате приятели или членове на семейството, които сте загубили, мнозина твърдят, че тези сънища всъщност са посещения от отвъд.

Някои смятат, че близките ви правят опит да се свържат, докато спите. Те могат просто да се появят и след това да изчезнат.

Други обаче твърдят, че техни приятели и членове на семейството са се опитвали да предават утешителни съобщения по време на сън, особено че се справят добре.

Предмети, на които попадате

Обекти, които изникват пред вас, въпреки че са оставени другаде, са сред знаците, смятани за доста ясни. Мнозина споделят за мистериозно преместени предмети като картини или бижута, които са особено значими, и са убедени, че това явление е начин да ви бъде показано, че починалите все още са с вас.

В откровенията си хората често споменават, че са оставяли даден предмет на определено място, но по някакъв начин той се е преместил.

Усещате ги наблизо

Вероятно най-често срещаният признак е усещането, че покойните ви близки са край вас.

Въпреки че това може да ви се струва най-малко осезаемо, всъщност това е единственият признак, който убеждава повечето скептици. Това чувство може да бъде нещо дребно като промянето на енергията в стаята. Може да бъде трудно за описване, но просто може би знаете или улавяте, че човекът е с вас.

Усещането може да придобие физически измерения, ако забележите някаква промяна до вас в леглото или върху дивана.

Идеално синхронизиране на музиката

Когато любима песен или такава, която е от значение за връзката ви, се появи точно в подходящия момент, това може да е знак, че обичаният от вас вероятно е наблизо.

Много хора съобщават, че са чували определени песни отново и отново на различни места, където отиват. Те тълкуват това като напомняния, че човекът все още е до тях.

Докато някои биха определили ситуацията като съвпадение, мнозина отбелязват, че тези песни се появяват в момента, когато са започнали да мислят за човека, когото са загубили.

Необичайна електрическа активност

Макар и да звучи като нещо от филм, мнозина споделят за странни прояви под различни форми като трептене на светлина или телевизор, внезапно включен уред или електронно устройство, което по необяснима причина започва да издава звуков сигнал или шум. Някои дори споделят за телефонни обаждания без никой да е от ​​другия край на линията. Подобна странна активност на електрическите устройства много често се свързва с починали близки.

Изскачащи любими номера

За един от начините, по който близките комуникират с нас отвъд, се смята използването на числа.

Хората споделят, че внезапно започват да виждат навсякъде много важни или смислени числа – по часовници, телевизия или в книги. Значението на тези числа може да се отнася до важни дати, възраст или дори любими числа.

Някои твърдят, че увеличената честота, с която даден номер се появява, е съвпадение, но други смятат, че е натоварена със значение.

Чувство на докосване

Може да е необичайно, но чувството, че сте докоснати, а сте сами, се смята за голям знак, че починал близък може да е до вас.

Възможни са различни начини, по които покойникът да се опита да ви докосне: с целувка, погалване на косата или дори с потупване по гърба или ръката. Този знак често е съпътстван с усещането, че някой е наблизо.

Когато енергията на стаята се промени и неочаквано се почувствате докоснати, мнозина вярват, че това е зарадия покойния приятел или член на семейството, който се обръща към вас.

Животни в природата

Мнозина вярват, че любим човек може да се изяви под формата на друго същество - например животно.

Пеперуда, птица или друго същество може по някаква причина да привлече вниманието ви. Това може да е просто защото нещо в него ви се струва познато.

Преживявания, свързани животни, обикновено плашливи, които се приближават към вас, или дори докосват хора, са силни признаци, че починали близки се опитват да установят контакт.