Мандарините трябва да се избират, като внимателно се оглежда тяхната форма и цвят. Това съветват експерти, цитирани от БГНЕС. Плодовете трябва да са оранжеви или оранжево-червени, без черни петна.

За нищо на света не изхвърляйте корите от мандарини и портокали – те ще направят чудеса с дома ви, ако… (СНИМКИ)

По миризмата не може да се определи качеството на мандарините, казват експертите от Московския държавен инспекторат за качеството на селскостопанските продукти, суровини и храни.

Кои хора не трябва да ядат мандарини?

Ако плодовете са меки дотолкова, че като ги натиснете с пръст той потъва, не ги купувайте - вероятно са гнили отвътре. Обратно на всеобщото мнение, че свежите листа на мандарините означават и свеж плод, то експертите ни разочароват - листото не е показател за качество.

Мандарините могат да се съхраняват четири седмици при температура от три до осем градуса по Целзий.