29-годишният англичанин Томас Кук от град Хъкнал в Нотингамшър, който е сред хилядите клиенти на фалиралия едноименен британски туроператор с провалени почивки в Гърция, успя в крайна сметка да се ожени вчера петък на остров Родос, както е било планирано, пише „Български новини“.
 
Историята на Томас Кук и приятелката му Амелия Бинч - една от двойките, които планираха да се оженят в Гърция, но плановете им бяха провалени, беше широко отразена в европейските медии заради съвпадението на името на младоженеца и на туристическата компания.
 
За щастие, благодарение на инициативата на хотела, в който е настанена двойката, и на местния туроператор, двамата британци ще осъществят мечтата си, както са я замислили.
 
Сватбата им е била насрочена за петък, като двойката е закупила сватбен пакет от „Томас Кук“. Половината от поканените на сватбата, повече от 30 приятели на младоженците, сред които и кумът, също е трябвало да пътуват с фалиралата компания.
 
Младоженците, които са на острова от 18 септември, са имали възможност да намерят полет, с който да отпътуват от Родос, но в този случай, освен че са щели да си тръгнат неженени, са щели да изгубят и стойността на сватбения пакет – почти 10 хиляди британски лири.
 
Същевременно гостите и кумът оставали блокирани в Англия.
 
В този момент се намесила управата на хотела и ръководителят на местния офис на „Томас Кук“ и се погрижили сватбата да бъде осъществена по план.
 
В резултат двойката е венчана в петък, както и гостите от Англия също са присъствали.