„Бяхме на някакъв младежки конкурс.Бях пианист на група „Танга”. Там се турихме с тия кецове с Косьо от „Тангра”. Даже то не бяха кецове, а китайски гуменетки. Стана голям скандал, Чудеха се как да ни покажат”, спомня си Васил Найденов в ефира на Нова телевизия. После пък в Белгия си купил първата обица с диамант, която също провокирала доста противоречия у нас. Затова като отивал в телевизията му казвали „махна ли я”, „махна ли ги”.
„То си стана мода. Беше и практично. Аз нали много танцувах и си се фръцках по сцената. Това стана мода и в Русия. Те ми викаха красовки, красовки (маратонки). Младите не знаят, че е имало един човек, който е наложил модата с маратонките не само в България, но и в Русия”, разказва още Найденов. Може би кецовете са и една от причината, по думите на певеца, той да бъде много обичан и канен в Русия.

Ползвам интернет само за секс. Да си намеря нещо, което ми е интересно. Мога и да ти покажа. Това заяви пред Мариян Станков - Мон Дьо естрадната легенда Васил Найденов. Кеца, както го знаят всичките му почитатели, се пошегува с компютърната си неграмотност и не скри, че е човек от друго поколение и новите технологии не го вълнуват. 

"Нахалният свят ме плаши. Плашат ме хората, които не са талантливи", призна Васил и допълни, че не го интересува какво говорят хората за него.

"Не ме интересува, че нямам деца. Не съм от хората, които мислят, че това е самоцел. Трябва да си отговорен преди всичко. Това е думата - отговорност. Защото не си длъжен един ден да обясняваш на това дете защо си лягаш с тази девойка или този мъж", коментира Кеца.

Той си спомни и весела случка от пика на шеметната си естрадна кариера. "Често пъти се шегувам, че съм първият, който е подпалил Партийния дом. Преди години беше, трябваше да правя там концерт. Отидохме с една машина за пушек. От 15-и ред се усещаше мирисът на нафта. Че като подпали това чудо, че като запуши. Дойдоха от УБО, взеха ни машината. Едва съм отървал момчето, което я беше донесло", спомни си Кеца. 

"Много глупости съм правил от любов. Тая телефонна любов аз съм я измислил", пошегува се той и запя: "Ще се завърне оня миг на докосване и лудост".

Певецът не скри, че е емоционален човек и често плаче на филми: "Един такъв филм беше "Планината Броубек". И нещо, което не съм казвал - много ме впечатли тази музика, с това пространство, с тези планини. Защото музиката е пространство, свобода".

"Как ще ме запомнят ли? Ами като популярен естраден певец от времето на Тодор Живков. Защото и на него съм му пял. Когато се видяхме, той ми каза, че обичал бавните песни. Стана и танцува с някаква жена. После ми казаха, че останал доволен", спомни си Васко Кеца. 

"Не е лошо да си Васил Найденов, но не и чак толкова хубаво. Защото известността има не една, а много страни", заяви накрая певецът.