Бившият директор „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV Антон Хекимян е човекът, на когото лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се е спрял за кандидат-кмет на София, научи БЛИЦ от източници в партията.

Журналистът ще е и водач на листата на ГЕРБ с кандидати за общински съветници.

Изборът, който лидерът на партията Бойко Борисов е трябвало да направи, е бил много труден. Надделяло е това, че кандидатурата на Хекимян е непартийна.

БЛИЦ припомня, че на президентските избори от партията подкрепиха кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков. Когато трябваше да предложат свой проектокабинет, ГЕРБ заложиха на неврохирурга проф. д-р Николай Габровски за премиер.

Явно в партията следват нова линия – за високи постове да избират обществено значими личности, които не са свързани с политиката.

Както БЛИЦ съобщи, днес Бойко Борисов трябва да обяви номинацията на ГЕРБ-СДС за кмет на София. От думите му стана ясно, че изборът ще е между шестима кандидати.

БЛИЦ припомня, в събота bTV Media Group прие оставката на Антон Хекимян като директор "Новини, актуални предавания и спорт" заради "негово решение да продължи в друга професионална посока". Хекимян бил забелязан около кабинета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията и тръгна слух, че той ще е кандидат за кмет на София.

Дни преди това пък Борисов онзи ден каза, че кандидатът му ще изненада всички, а днес обяви, че има шест много добри кандидати за столицата, от които ще изберат. 

В 10 часа днес Коалиция ГЕРБ-СДС ще регистрира кандидата си за кмет в ОИК-София (ул. “Московска” 33).

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук