Пловдивчани получи условна присъда заради кражба от фирмата си работодател. Той задигнал оборота от няколко вендинг машини и ги проиграл в казина, пише trafficnews.bg.

Мъжът започнал работа към дружеството „„Култ кафе 35“ през август. Един месец той се обучавал, като работата му била свързана със зареждането на кафе машини и събирането на дневните обороти.

23 дни след постъпването си на работа, пловдивчанинът и колегата му обходили няколко района. Машините били заредени, а монетите събрани. Парите били обменени в банкноти в банка, а след това колегата на новобранецът ги предал на колегата си.

Пловдивчанинът е трябвало след работа да ги занесе в офиса на фирмата. Общо сумата била 4 325 лева.

По път за дружеството обаче, мъжът решил да се отбие в казино в "Тракия". Там проиграл всичките си пари и взел още 1000 лева от оборота. Тях също загубил.

Ядосан, пловдивчанинът решил да си пробва късмета в друга игрална зала. За да си възвърне парите, а и тези от оборота, решил да заложи останалите над 3000 лева. За зла участ обаче и тази сума била проиграна без лев печалба.

Работникът така и не се върнал повече на работа във фирмата. Собственикът от своя стана сигнализирал за кражбата до органите на реда.

Пловдивчанинът бил издирен и задържан. Срещу него започнало производство.

Не след дълго мъжът се изправил пред Районен съд, където признал вината си. Оказало се, че той никога не е бил осъждан, не е бил и с криминални регистрации. Поради това и магистратите го наказаха с условна присъда. Той получи 1 година, отложена с 3 години изпитателен срок.