„Вчерашното заседание по делото „Семерджиев” беше пълен цирк", каза Пламен Димитров, който е адвокат на близките на загиналата Хариет Стефанович.

„Апелативната прокуратура ще пусне сигнал до Софийската районна срещу свидетелката Велина Аршинкова. Целта е да се проведе разследване за лъжесвидетелстване.

Ако на 6 март тя се яви и оттегли показанията си, ще избегне съдебна отговорност. Лъжесвидетелстване се наказва с до 5 години лишаване от свобода”, подчерта юристът в сутрешния блок на Нова ТВ.

По делото бяха направени нови разкрития. Оказа се, че няма ДНК на Георги Семерджиев в колата, която помете и уби две млади жени на столичния булевард „Черни връх”.

По време на вчерашното заседание се появи информация, че в джипа пътували и две жени. Едната от тях шофирала колата в злополучната нощ. Това заяви защитата на обвинения за катастрофата.

Според адвокат Димитров няма как човек, който е пътувал на задната седалка на джипа на Семерджиев, да е жив след удара.

Колата беше разцепена на две и никой не би могъл да оживее, камо ли да стане, да се изтупа и да си отиде, каквото беше твърдението на защитата”, допълни юристът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук