Лятото е сезонът на безгрижните дни, прекарани на плажа, сред природата или на различни туристически забележителности. Слънцето грее все по-силно, дните стават все по-дълги, а ние все повече мечтаем за бягство от градската джунгла. Но за да се насладите пълноценно на ваканцията си, е важно да се подготвите добре. В тази статия ще ви дадем няколко практични съвета как да планирате и организирате лятната си почивка, за да може тя да се превърне в незабравимо преживяване.

Време за почивка и време за нови впечатления

След цяла година всеотдайна работа, душата копнее за нови впечатления, а тялото - за спокойни дни на шезлонга. Изберете дестинацията за вашата лятна отпуска така, че да ви даде възможност да редувате по-мързеливи дни с такива, изпълнени с преживявания и нови приключения. По този начин ще се отърсите от натрупаната умора и недоспиване, но и ще се заредите с нови спомени, вместо просто “да си проспивате” отпуската.

Сред любимите “комбинирани” почивки на българите са морето в Гърция, заради съчетанието от плаж и нови места за посещение, или екскурзиите в Португалия, при които избираш в кой ден да се излежаваш на плажа и в кой ден да посетиш популярна туристическа дестинация. Почивките в нашите SPA хотели като Велинград, Хисаря, с. Баня също са чудесен вариант за пасивно-активно прекарано време, особено ако се възползвате от възможностите за езда или колоездене, които някои от тях предлагат.

Какво да вземете в багажа

За една безоблачна почивка имате нужда от няколко важни елемента - най-красивите ви морски дрехи, голяма плажна чанта със слънцезащитен крем и книга, както и хубав телефон за разкошни морски снимки. Точно в момента, до края на месец юни, в А1 има лятна промоция на 5G смартфони с до 80% намаление и цени, започващи от 1 лв. на лизинг.

Сред намалените устройства са TCL 50, Xiaоmi Redmi 13C, Motorola G34, Samsung Galaxy A34, Samsung Galaxy A15, Oppo A79 и Xiaomi Redmi Note 13. Всички изброени модели среден клас смартфони са с добри технически параметри, достъпни цени и ще издигнат заснетите кадри от летните ви почивни дни на ново ниво.

Xiаоmi Redmi 13C 5G например е за онези, които обичат да разпускат с игри на телефона. И това изобщо не са само тийнейджърите. Процесорът му MediaTek Dimensity 6080 осигурява добра производителност за ежедневни задачи, игри и използването на различни приложения. А това означава игра в мрежа без “забиване” и скоростно изпращане на снимки дори от другия край на континента, или пък на света.

За истински фантастични морски снимки по изгрев или по залез можете да вземете някой от моделите на Motorola или Samsung, които са с 50-мегапикселови камери и фантастични нива на AI-зуум и обработка на снимките. Само с няколко клика на всеки кадър ще можете да премахвате излишните детайли като неестетичен чадър или непознат човек на заден фон. Сега стилните модели Motorola G34 128 GB Black и Samsung Galaxy A34 5G 128 GB Black са достъпни на лизинг с план от А1, с до 80% отстъпка и цени, започващи от 1 лев.

А за да се наслаждавате на любимия си летен саундтрак, където и да сте, всички модели идват с подарък безжични слушалки ttec MODE. След като сте избрали телефона, не забравяйте да вземете зарядно и, както вече споменахме, слънцезащитен крем със SPF фактор 50 заедно с най-хубавите си летни дрехи.

А какво да правим с всички снимки после?

Колкото и дълга да е лятната отпуска, тя все някога свършва и се прибираме у дома, пълни със спомени и снимки в телефона, а вътрешно се питаме “как да задържим усещането за лято по-дълго”? Един от начините е да синхронизирате папката с летни снимки от телефона с дигитална фоторамка, от която да ви радват всеки ден различни кадри от лятото дори в най-студените зимни дни. Можете да изберете и старомодния вариант и да отпечатате в голям размер най-хубавите си кадри, да ги рамкирате и да украсите дома си.

Промоцията продължава през целия юни, като можете да разгледате всички избрани модели в сайта на A1.