57 вида извънземни са описали изследователите, които са прибирали останки от паднали кораби. Това заяви астрофизикът Лъчезар Филипов, цитиран от в. "Телеграф". 

Има два или три типа, които приличат на чебурашки, защото са ниски и окосмени, обяснява той, позовавайки се на специални каталози с различните същества. 

Повечето обаче са като "голи охлюви", защото нямат окосмяване. Масовият вид извънземни, описани в архивите, са високи 1-1.20 и приличат на гномчета, но има и десетина по 3 метра, разказва професорът. 

По редки са онези, които са като духове и се визуализират при контакт. 

Каталози

Това са каталози, които са правени от лекарите. Те са били длъжни да знаят от какъв вид е съществото, за да е ясно как да реагират при неговото спасяване, коментира той. 

Според него, класификацията няма нищо общо с гущерите. Професор Филипов уточнява, че за видовете извънземни разказвали архивите на НАСА и Пентагона, 

Казва също, че за извънземните няма сезони. Ето защо вероятно отвличат хора и през зимата и са издържливи на аномалии. 

Когато е студено, човекът изпитва нужда да се облича с повече дрехи, даде пример професорът. 

Обитателите на другите планети обаче нямали подобна необходимост. Не им трябват шуби, но се говори, че имат нещо като ципа или гащеризон. Никой обаче не е видял гол извънземен. Нито пък замръзнал, казва астрофизикът. 

Въпреки, че едва ли при тях има сезони, професор Филипов предполага, че върху организма им оказват влияние редица фактори. 

Не случайно някои извънземни катастрофират и умират на Земята, обосновава се професорът. 

Според него, възможно е някои същества да идват от планети с много ниски температури и да не могат да оцеляват при плюс 20 градуса. 

Животът може да съществува и на друга основа, освен водната - амонячна, метанна, всякаква, смята Филипов. Професорът дава пример с течен и кристализиран метан, спътниците на Сатурн и Юпитер, покрити с лед и вода. "Ние трябва да разберем, че не сме богоизбраните", казва Лъчезар Филипов.

Според него информацията за извънземните, която е крита години наред, за едни ще е шокираща, но за други ще е нещо нормално.