Сърбия скоро ще има супер оръжие, което няма да позволи на никой да я унижава. Загадъчното послание Вучич направи след срещата си с Путин, а в мрежата се появиха много коментари, в които хората се питат дали Сърбия няма да се сдобие с атомна бомба.

Сръбският президент и председател на управляващата партия Александър Вучич заяви, че повече няма да се кандидатира за председател на Сръбската прогресивна партия (СПС) и че Сърбия ще си набави ново оръжие по-бързо от всеки друг в региона, "за да не бъде унижавана повече".

На партиен митинг на СПС пред 15 000 членове в Белградска арена той каза, че ще остане начело на партията до парламентарните избори на 3 октомври.

Президентът обяви, че няма да се кандидатира за председател на следващото партийно събрание, като подчерта, че докато СПС е на власт, "ще води самостоятелна, независима и суверенна политика в интерес на своите граждани".

Ще се опитам да ви доведа до още една победа и ви моля да бъдете най-убедителни досега. Сърбия очаква успех във всичко днес, заяви Вучич по повод 13-годишнината на партията и добави, че "кумулативно погледнато, 2020 и 2021 г. Сърбия ще бъде страната с най-висок икономически растеж в цяла Европа".

,,Сърбия е на европейския път. Но Сърбия няма да изостави приятелите си, нито ще се откаже от приятелството с Русия и Китай, нито тези две страни ще се откажат от приятелството със Сърбия'', каза още той. 

По отношение на хърватската покупка на френски изтребители "Рафал" Вучич подчерта, че Сърбия укрепва армията си, за да не може никой да я унижава, както се е случило през 90-те и 2000-те години.

А тези, които си мислят, че са най-силните и много мощни, те все още не знаят, ние още не сме ги информирали, че нещо скоро идва в Сърбия и ще пристигне много преди те да са получили онова, с което се хвалят, отбеляза Вучич.

Той повтори посланието си, че "бури, проблясъци и погроми няма да се повторят, независимо от целия натиск".