За да можеш да организираш няколкостотин пратки седмично от една точка до друга това е много математика, много логистика, много решения, които, ако не се правят, няма да си бърз и успешен. Фирмата се развива 29 г. устойчиво и стабилно без нито една държавна помощ и без нито една сделка, около която да изникнат въпроси. Това означава, че можеш да изградиш много мощен екип.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ водачът на листата на "Продължаваме промяната" в Русе Николай Събев, който е собственик на логистичната компания "Еконт".

Бях възхитен от първите стъпки на първото служебно правителство, което избра президентът Радев. Видях в Кирил Петков и Асен Василев борбата за справедливост, пътя, който и аз се опитвам да следвам. Казах им - аз съм до вас, подкрепям ви, това, което правите, е много важно за бъдещето на България, заяви Събев.

Попитан какво ще стане с фирмата му, ако заеме поста министър на транспорта, той каза: "Постарах се да създам устойчив бизнес модел, който да работи без мен, дори въпреки мен. Никога не допуснах тази бизнес единица с 4500 заети и над 4 млн. клиенти да бъде използвана за политически цели. С радост казвам, че тази структура може да се справи и без мен".

В отговор на въпрос той каза, че няма офшорна фирма. Аз държа на това фирмата ми да е българска и да плащам данъци тук, посочи Николай Събев.

Събев е категоричен, че има готови решения за развитието на транспортния сектор у нас. 30 г. българската държава е игнорирала развитието на транспортния бранш. Хората, принудени да де оправят сами, започнаха да организират бизнеса си и транспорта си основно с лични коли.

Трябва да разтоварим претоварените пътища и да започнем незабавни инвестиции в железопътния транспорт. Има възможност да се потърсят такива решения и на хората да се предложи транспорт, с който те могат да пътуват по работа или да се видят. Това може да стане много бързо, заяви водачът на листата на "Продължаваме промяната" в Русе.

В дългосрочен план трябва да подобрим връзките на България със съседните държави и да станем част от европейската транспортна мрежа, която позволява на хората да пътуват бързо и удобно, добави той.

Има възможност всичко това да бъде направено и българинът да си каже "Животът ми става по-лесен, вече мога да пътувам по-бързо и удобно", каза още Николай Събев.